Hoe skidbouw werkt

Als je in de technische sector werkt dan heb je de term skidbouw vast weleens voorbij horen komen, maar wat is het nou precies? Wat is een skid en waar gebruik je het voor? In deze blog lees je alles wat je moet weten over de skidbouw.

Wat is skidbouw precies?

Een skid is een frame waarop een module, processysteem of andere installatie is gemonteerd. Deze bouwt men vaak van een stalen constructie. Deze kunnen erg in functie uiteenlopen. Zo kan je een skid gebruiken voor leidingtransport, als pompsysteem of tank, maar ook als complexe installatie met bijbehorende meettechnieken. In veel gevallen worden skids op maat gemaakt om aan de specifieke behoeften van de klant te voldoen. Bouwers van skids gebruiken verschillende constructiemethoden. Deze zijn afhankelijk van het type skid dat wordt gebouwd en de beoogde toepassing.

Een Skid is daarentegen ook te gebruiken als platform voor de montage van procesapparatuur of voor de opslag van reserveonderdelen en voorraden. Een skid kan dus best een brede term zijn. Bij de keuze van een montage is het belangrijk rekening te houden met de specifieke behoeften van jouw toepassing. Skids zijn verkrijgbaar in diverse maten en configuraties. Ook kun je deze aanpassen om aan specifieke eisen te voldoen.

Voordelen

Skids bieden een aantal voordelen ten opzichte van traditionele constructiemethoden, zoals flexibiliteit, modulariteit, kortere installatietijd en lagere kosten. Bovendien zijn ze op gemonteerde systemen naar behoefte gemakkelijk te verplaatsen of uit te breiden. Het kan dus goed voldoen aan erg specifieke voorwaarden.

Bijkomende factoren

Aangezien skids zoveel verscheidenheid in werking hebben is het belangrijk om te kijken naar de meest functionele toepassing van de skid constructie. Bij het ontwerpen van een op skids gemonteerd processysteem is het belangrijk de volgende factoren in aanmerking te nemen:

– Functie van de skid
– Te verwerken materiaal
– Bedrijfsomstandigheden
– Debietmetingen
– Beperkte ruimte
– Onderhouds- en servicevoorschriften

Er zijn veel factoren waar men rekening mee houdt bij het ontwerpen en bouwen van een skid. Dit zijn factoren zoals de belastingen die ondersteuning vereisen, de omgeving van het gebruik en het gebruik van diverse soorten materialen.

Deze factoren helpen bij het bepalen van de constructie en het type apparatuur dat men hiervoor moet gebruiken. Men gebruikt ze vaak in combinatie met procesvaten, pompen, kleppen en andere componenten om een compleet verwerkingssysteem te creëren. Bij de keuze van componenten voor een op een skid gemonteerd systeem is het van belang componenten te kiezen die compatibel zijn met elkaar en met de constructie zelf.

Bij de keuze van een skid voor het processysteem is het belangrijk rekening te houden met het soort materiaal dat moet worden verwerkt en de bedrijfsomstandigheden van het systeem. Roestvrijstalen opstellingen worden vaak gebruikt in de voedselindustrie, terwijl koolstofstalen skids gebruikelijker zijn in chemische verwerkingsinstallaties. Ze kunnen ook van aluminium of andere materialen worden gemaakt afhankelijk van de toepassing.

Belastingen

De belastingen die de skid draagt omvatten het gewicht van de procesapparatuur, het gewicht van de leidingen en het buizenstelsel en het gewicht van alle andere materialen die hierop zullen worden opgeslagen. Bovendien moet de skid in staat zijn de krachten op te nemen die het op dat moment op de apparatuur uitoefent. De drie belastingen op de skid zijn dode belastingen, levende belastingen en windbelastingen. Dode belastingen zijn het gewicht van de onderdelen op de skid. Levende belastingen zijn daarentegen de krachten die tijdens het gebruik hier druk op uitoefenen. Windbelastingen zijn de krachten van de wind.

De expertise van Stout in skidbouw

Stout heeft jarenlange ervaring in de skidbouw. Onze producten zijn ontworpen om aan de specifieke eisen van onze klanten te voldoen en wij bieden een aantal opties om ervoor te zorgen dat elk systeem aan uw specifieke behoeften voldoet. We denken graag met jou mee om de meest functionele installatie te plaatsen. Neem contact met ons op voor een offerte of als je bijvoorbeeld meer wilt weten over onze diensten op het gebied van skid-constructie. We kijken ernaar uit om je te helpen met jouw volgende project! Stuur een email naar: info@stout-pijpleidingen.com of bel ons op telefoonnummer: +31(0) 184 615 022