Ons vakmanschap

Het proces om van een pijp een leiding te maken is onze kracht en kent vele stappen. Als u een tekening heeft dan maken we de leiding volgens tekening. Is er geen tekening dan maken we die zelf. Hiervoor komen onze specialisten bij u langs om bij bestaande installaties het leidingwerk op te meten. Als het om nieuwbouw gaat, en er nog geen leidingen zijn, dan meten we het leidingwerk ter plaatse in en bepalen we in overleg de meest efficiënte routing. Wij bestellen daarna de materialen en maken de leiding exact volgens tekening, inclusief de juiste conservering.

Het heeft onze voorkeur om daarna het leidingwerk bij u op locatie in te laten bouwen door onze specialisten. Wij zorgen er voor dat alles netjes past en lekdicht wordt opgeleverd. U heeft er geen omkijken naar.

Sinds de oprichting in 1979 mag Stout Pijpleidingen en Technisch Installatieburo voor een groot aantal opdrachtgevers, in binnen- en buitenland leidingwerk “op maat” leveren en installeren. Leidingen worden onder andere gebruikt voor vloeistoffen, gassen, slurry en droge stoffen.

Hiervoor hanteren wij een aantal stappen voor inkoop van materialen (pijp, flenzen, appendages), op maat zagen, branden, buigen, samenstellen, lassen en conserveren.

Voor deze stappen hebben wij in onze werkplaats, van ruim 4.000 m², automatische en semi-automatische brand-, zaag-, buig- en lasmachines tot onze beschikking.

Wij verwerken in onze werkplaats vrijwel alle soorten metalen buizen in elke gewenste diameter en wanddikte tot elke gewenste vorm.

Stout streeft naar tevreden klanten en tevreden medewerkers en daarom hebben veiligheid en kwaliteit bij ons de hoogste prioriteit. Want, een veilige werkomgeving is onlosmakelijk verbonden aan een hogere kwaliteit.

Bekijk hier onze certificeringen.