Ons vakmanschap

Het Technisch Installatieburo is gespecialiseerd in sanitaire- en HVAC installaties aan boord van schepen en bij bedrijven. U kunt bij ons terecht voor het ontwerp, routing en montage van warm- en koud drinkwatersystemen, vacuüm toiletten, sewage installaties, zwart- en grijs afvoerwater en drinkwaterbehandelingsinstallaties, verwarming- en airconditioning.

Leidingen in sanitaire installaties worden in koper en verschillende soorten kunststof uitgevoerd. Onze gecertificeerde medewerkers werken onder andere met PB, PVC, PU. Gelast of gelijmd. Bekijk hier onze certificeringen.

Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het maken, routen, beugelen en aansluiten van alle toe- en afvoerleidingen in keukens en wasserijen aan boord van schepen. Onze specialisten hebben kennis van de materialen in combinatie met de specifieke installatievoorschriften die gelden aan boord van schepen.

Technische installaties

Bent u op zoek naar leidingwerk voor de scheepsbouw, offshore & marine, chemische industrie, utiliteit of landinstallaties? Het technische installatiebureau Stout Pijpleidingen maakt en installeert hooggekwalificeerd leidingwerk en is gespecialiseerd in sanitaire- en HVAC-installaties aan boord van schepen en bedrijven. We voeren hiernaast ook bijvoorbeeld gaskeuringen uit, en installeren vacuümsystemen en verwarmingen. Daarnaast verzorgen onze specialisten voor de offshore en marine ook voor skidbouw en modulebouw.

Voor de fabricage hebben we een eigen fabriek, die bestaat uit ruim 4.000 vierkante meter. We maken hier de buizen tot pijpleidingen, dit doen we door middel van verschillende automatische en semiautomatische machines. Om elke leiding perfect af te werken, hebben wij machines als een CNC gestuurde brand- en buigmachine, verschillende soorten lasmachines, lasmanipulatoren, zaagmachines en een fast root programma. Uiteraard beschikken onze medewerkers over de belangrijkste ISO & VCA certificaten en certificeringen. Het lassen of lijmen van leidingen vindt plaats in onze werkplaats. Wij werken in deze werkplaats met PB, PVC en Pu. Ook  voeren de leidingen voor technische installaties koper of kunststof uit. Wij maken leidingen en buizen voor opdrachtgevers in binnen en buitenland, door ze op maat te zagen, te branden, samen te stellen, te lassen en te conserveren.

HVAC

Een HVAC systeem, oftewel verwarming, ventilatie en airconditioning, is onmisbaar op schepen. Deze installatie regelt de luchtkwaliteit, en zorgt voor verse, koele, of juist warme lucht. Op binnenvaart- pilot- bagger en kunstvaartschepen zijn zulke installaties erg belangrijk. Medewerkers benedendek zijn bijvoorbeeld compleet afhankelijk van de luchtkwaliteit. Binnen de scheepvaart kunnen de temperaturen flink schommelen, dus een goede luchtkwaliteit zal de werkprestatie van medewerkers flink verbeteren. Door jarenlange ervaring kunnen we de HVAC installaties niet alleen voor u installeren, maar ook ontwerpen. Onze specialisten hebben kennis van alle materialen in combinatie met de specifieke installatievoorschriften die aan boord van schepen gelden.

Sanitaire installaties

De sanitaire installaties worden vaak in diverse soorten kunststof uitgevoerd, zodat er geen kans is op legionella. Onze gecertificeerde medewerkers maken de leidingen met expertise en vakmanschap. Stout pijpleidingen verzorgt naast airconditioning en verwarming het ontwerp, routing en de montage van drinkwatersystemen, vacuüm toiletten, sewage installaties, zwart- en grijs afvoerwater en drinkwaterbehandelingsinstallaties. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in het maken, routen, beugelen, aansluiten van alle toe- en afvoerleidingen in keukens en wasserijen aan boord van schepen.

Hoogwaardige kwaliteit

Stout Technische Installaties levert en installeert leidingwerk op maat. De leidingen zijn er in alle vormen en maten, en bijna alle soorten metalen buizen kunnen in elke vorm, diameter en wanddikte gemaakt worden. De keuze voor het materiaal verschilt per project, en is afhankelijk van wat er door de leidingen heen zal komen. De materialen die wij het meest gebruiken bij opdrachten zijn; staal, rvs, aluminium, koper, kunststof en cunifer. De producten die wij leveren zijn uitvoerig getest en op kwaliteit gecontroleerd. Zo bent u er zeker van dat de leidingen en installaties precies passen, en bovendien lekdicht zijn. Veiligheid en kwaliteit zijn bij Stout Pijpleidingen het belangrijkst, alleen in een veilige werkomgeving kunnen de leidingen en installaties geproduceerd worden met de hoogste kwaliteit.