Veiligheid

Veilig werken. Waarom vinden wij dat bij Stout zo belangrijk?

Veiligheid

Een veilige werkplek is belangrijk voor alle werknemers. Iedereen wil en heeft het recht om in een veilige en beschermde omgeving te werken. Een goed veiligheidsbeleid is noodzakelijk in alle bedrijven en industrieën om het welzijn van de werknemers en werkgevers te bevorderen. Elk bedrijf is verplicht en moreel verantwoordelijk om te zorgen voor de bescherming van de medewerker tijdens de uitvoering van de werkzaamheden. Elk serieus bedrijf heeft gezondheids- en veiligheidsprocedures voor op de werkplek. Deze zijn belangrijk voor werknemers en werkgevers. Niemand wil dat er medewerkers gewond raken tijdens hun werkzaamheden. De impact die dit heeft op gezinnen is niet te onderschatten. Het veiligheidsbeleid moet door iedereen worden gevolgd want iedereen wil immers aan het eind van dag weer in goede gezondheid thuiskomen. Je moet er niet aan denken dat je partner een slecht bericht krijgt omdat u gewond bent geraakt tijdens uw werkzaamheden. Daarom is het creëren van een veilige werkomgeving belangrijk. Een omgeving waar je veilig kunt werken, waar op je wordt gelet en waar jij op je collega’s let.

Risico’s

Elk bedrijf kent veiligheidsrisico’s. Directie en management moet hier over nadenken en bepalen welke maatregelen er nodig zijn om ervoor te zorgen dat de medewerkers veilig kunnen werken. Het management moet werknemers betrekken bij de veiligheid in hun dagelijkse werk. De medewerkers weten veel beter waar zich potentiële risico’s bevinden en wat ertegen gedaan kan worden.

VCA Register

VCA** (twee ster) en ISO45001 zijn normen waartegen en beleid getoetst kan worden. Een audit om te laten zien dat je als bedrijf veiligheid serieus neemt en dat je een actief beleid hebt om dit te blijven verbeteren. Deze certificeringen kunnen alleen in stand blijven als alle medewerkers hier een actieve rol in spelen. Het gaat om het besef om veilig te willen werken. Dit gaat verder dan het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en gekeurde gereedschappen. Lees hier meer over het VCA register en certificering.

Veiligheid op het werk, een zaak voor allen!

 

Contact

Wil je meer weten rondom Veiligheid en/of ISO en VCA certificeringen? Neem gerust contact met ons op!

Stuur een email naar: info@stout-pijpleidingen.com

of bel ons op telefoonnummer: +31(0) 184 615 022